Zwarte komijn 

Wedden dat het jou ook helpt?


Wat is zwarte komijn?

Zwarte komijn olie (Nagella-Stiva-Olie) word geproduceerd door olie koud te persen uit de kleine zwarte zaden (Nigella-zaden) die groeien op de Nigella Sativa plant.  Onderzoekers zeggen dat deze plant een medicinale plant is met veel gezondheidsvoordelen.  

Olie van de zwarte zaden heeft antioxiderende, ontstekingsremmende, pijnstillende en antimicobiële eigenschappen.  Wil jij graag advies voor je aankoop?  Neem dan gerust contact met ons en dan helpen we je graag verder.


Waar is het goed voor?

Wetenschappelijke studies hebben bevestigd dat de zwarte komijn olie goed is voor je huid, haar en lever.  Het is ook goed voor je omdat het kan helpen de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte te verlagen.


Bewezen feiten

 • Diabetes en afslanken

In 2018 rapporteerde het Journal Of Ethnapharmacology dat zwarte komijn een anti obesitas effect heeft.  Sommige studies hebben zelfs aangetoond dat het aanvullen van je afslankdieet alleen resulteert in gewichtsverlies

Het heeft ook effect op de bloedglucosewaarde.  Wetenschappers hebben zwarte komijn olie geïdentificeerd als potentieel voor het beheersen van type 2 diabetes.

 • Huid

Het hydrateert en verschillende ontstoken huidaandoeningen kunnen er verholpen mee worden.  Dit komt door de antimicrobiële, pijnstillende en verzachtende eigenschappen.

 • Eczeem

De medicinale stoffen zorgen ervoor dat je het kunt gebruiken om droge huidaandoeningen te kalmeren zoals eczeem (atopische dermatitis).  Onderzoek in 2018 wees uit dat de olie thymoquinone bevat en een ontstekingsremmend effect heeft.  Andere studies wezen uit dat de olie net zo effectief is als Betamethason.  De steroïdecrème die bij eczeem word gebruikt.

 • Psoriasis

Het zorgt ervoor dat de huidontsteking vermindert en de huid hielp genezen.  Wetenschappers concludeerden dat de olie een natuurlijke behandeling is voor deze aandoening.

 • Huidinfecties en acne

De krachtige antimicobiële eigenschappen zorgen dat het wonden en huidinfecties kan verhelpen of behandelen.  Onderzoekers ontdekte dat de olie net effectief is als de farmaceutische antibacteriële zalf Mupirocon.  Het is zelfs goed voor zuigelingen.

 • Rimpels en lijntjes

De antioxidant- en anti-apoptose eigenschappen hadden een anti aging effect.  Dit wel zeggen het voorkomen van celdood.

 • Haar

Omdat het antischimmeleigenschappen heeft, is het goed om je hoofdhuid gezond en vrij van roos te houden.  Het aanbrengen op de hoofdhuid, is om het haar te versterken en goed  tegen haaruitval.  Thymoquinongehalte kan de haar dikte en dichtheid verbeteren.

 • Cholesterol

De thymoquinone in de zwarte komijn zaadextracten zorgen voor een natuurlijke choleterolverlaging.

 • Ontspanning van spieren

Veel onderzoeken hebben getoond dat de olie een natuurlijke spierverslapper is.

 • Pijn en ontsteking vermindering

Het regelmatig innemen is goed als u lijdt aan ontstekingsaandoeningen zoals reumatoïde artritis.  Een gerandomiseerde dubbel blinde klinische studie toonde aan dat het bijdroeg bij ontstekingssymptomen.

 • Mannelijke vruchtbaarheid versterken

Na 2 maanden onderzoek ontdekte wetenschappers dat het aantal zaadcellen toenam, de spermastructuur verbeterde en het spermavolume groter was.

 • Astma en allergieën

Studie toonde aan dat mensen matige allergische reacties baat hadden bij het supplement.

 • Lever

Een studie in 2014 wees uit dat krachtige antioxidanten in de olie weefselbeschadiging kan voorkomen.  Het kan ook schade behandelen.

 • Anti kanker

Een studie wees uit dat thymoquinone uit het zwarte komijn zaad de verspreiding van borstkankercellen remt.

Wat bevatten onze producten

Met trots kunnen wij zeggen dat onze producten ambachtelijk worden gemaakt.  Wij kunnen garanderen dat onze producten van zeer zuivere kwaliteit zijn en dat dit geen massa product is.  Aangezien wij alles heel gezond willen in onze levensstijl, hebben wij echt heel veel keuring en onderzoek gedaan.  Tot we plots op iets botsten, waar we dan ook een super goed gevoel bij hadden.  Wij hebben deze mensen gecontacteerd en de volgende dag mochten wij al komen kijken hoe zij alles maakte.  Deze mensen hebben maar 1 persmachine, en alles word met de hand gemaakt.  Zelfs elke capsule word handmatig en 1 per 1 gevuld.  Wij mochten dit hele proces bijwonen zodat wij met onze eigen ogen konden zien hoe het allemaal gebeurde.  


Dit is echt een mooi ambachtelijk product en komt dus niet uit een grote fabriek.  De man die achter dit werk zit, Paul, doet dit elke dag met veel liefde en heeft met zijn hobby al honderden mensen kunnen helpen.  Dus waren wij zeer vereerd dat wij zijn product mee mogen verkopen.


Zo zijn wij natuurlijk ook zeker dat deze producten het zuiverste van het zuiverste zijn zonder enige toevoegingen van chemicaliën.  Omdat Paul en Chantal alles zelf maken en vervaardigen zullen wij ook geen stock hebben en zal elke bestelling persoonlijk worden door gegeven zodat wij iedereen van de beste kwaliteit kunnen geven.


Als je graag wil weten hoe het persen gebeurd bij hen kan je altijd op deze link klikken en dan kan je de kleine persmachine in werking zien.

https://youtu.be/drWnuCy2FPM 


Dit zijn ze dan... Paul en chantal die de hele procedure telkens opnieuw doen om iedereen van dezelfde kwaliteit te kunnen voorzien.

 
Via deze weg kan u altijd uw vragen stellen ivm de zwarte komijn olie.